joi, 14 februarie 2008

Misterele roboticii la doar un click distanta...

Daca in urma cu aproximativ 50 de ani cineva ar fi indraznit macar sa isi imagineze ca robotica se va dezvolta atat de mult incat sa devina o parte integrata a vietii noastre, cu siguranta ca societatea l-ar fi categorisit ca pe un simplu visator...

Cati dintre dumneavoastra nu au ramas perplecsi cand au vazut pentru prima oara celebrul film al lui George Lucas, "Razboiul Stelelor"? Pe cati dintre dumneavoastra nu va fascinat micutul R2-D2? Acum toate acestea pot deveni realitate.

Toata aceasta isterie a robotilor a fost declansata de matematicianul grec Archytas, primul om care a reusit sa construiasca o masina care sa reproduca natura, construind un porumbel probulsat cu vapori, ce putea zbura singur pe distante mici.


Evolutia roboticii si a inteligentei artificiale a continuat permanent ajungand in prezent la capacitatea de a recreea aproape perfect natura, incepand de la mici insecte robot si terminand cu parti ale corpului uman si chiar oameni!!!

Profesori, elevi, studenti sau doar pasionati de robotica, inteligenta artificiala si automatizari, va propun ca in continuare sa descoperim impreuna misterele pe care le ofera natura cu ajutorul acestui copil jucaus, numit robotica, la doar un click distanta....

1 comentarii:

La 14 februarie 2008 la 22:03 , Anonymous Anonim a spus...

marfa blogul sa o tii tot asa

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire