miercuri, 19 martie 2008

Secretele din spatele unei automatizari pentru porti

Sunt sigur ca de fiecarea data cand ati intrat intr-un supermarket v-ati intrebat oare cum se deschid usile atunci cand o persoana se afla in fata lor? Poate ca unii dintre voi au mers chiar mai departe si s-au gandit cum ar putea oare sa-si instaleze un asemenea sistem si acasa, sau la birou? Acum toate aceste intrebari si-au gasit un raspuns...In continuare va voi prezenta tehnologia care se afla in spatele acestor automatizari porti.

Pentru inceput as dori sa stabilim cateva notiuni de baza. Exista doua categorii de automatizari porti: sistemele glisante pentru usile de la garaj, de la lift, etc si sistemele pentru usi batante.

Acum ne vom ocupa de sistemele pentru usi glisante, urmand ca in viitor sa vi le prezint si pe celelalte.

Sa presupunem ca aveti deja montata o usa glisanta. Automatizarea incepe prin a monta un mecanism de deshidere automata care sa poata interpreta mesajul sosit de la stimulii externi.
Cum poate fi declansat acest mecanism? Este simplu si aveti chiar mai multe variante. Puteti folosi:

- un sezor de apropiere (asemeni celor din supermarket-uri)
- un buton pe care sa-l apasati cand doriti sa deschideti poarta sau usa
- un sistem de control al acesului cu ajutorul unei cartele
- automat (in cazul lifturilor)

Probabil ati observat ca un astfel de sistem de automatizari porti permite redeschiderea automata atunci cand poarta intalneste un obstacol. Aceast lucru este posibil datorita unor senzori de siguranta. Scopul acestor senzori este in primul rand de a preveni inchiderea portii atunci cand se afla o persoana in raza ei de actiune. Un astfel de sistem poate fi construit prin generarea unui semnal laser intre poarta si stalpul de sustinere. Daca acest semnal este intrerupt atunci poarta nu se mai inchide.

Acum ca stim cate ceva despre modalitatile prin care putem sa efectuam o automatizare porti sa trecem mai departe, si anume la tehnologia din spatele acestor sisteme.

Mecanismul de deschidere este plasat in spatiul de deasupra usii sau portii. Un motor, care ruleaza intr-o treapta inferioara pentru a putea avea o viteza si mica dar un cuplu mai mare, actioneaza un scripete montat la un capat al unei curele. Poarta este prinsa printr-o clema de aceasta curea. Pentru a deschide poarta sau usa, motorul roteste scripetele care actioneaza curea ce determina miscarea portii. Pentru a inchide poarta, sistemul se roteste in sens invers.

Acesta este, pe scurt, secretul care se afla in spatele tutor portilor si usilor automatizate. Nu este nimic magic, doar putina stiinta.

4 comentarii:

La 7 octombrie 2010 la 15:16 , Anonymous Anonim a spus...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

 
La 12 octombrie 2010 la 17:20 , Anonymous Ordis a spus...

Asteptam noutati

 
La 10 iunie 2011 la 14:08 , Anonymous Automatizari porti a spus...

Automatizari porti

 
La 16 august 2012 la 12:54 , Anonymous Andrei a spus...

Portile Automatizate , in curand fiecare casa va avea nevoie de ele. Ce sa te mai dai jos din masina, click pe telecomanda si poarta se dischide. Noi ca oameni ne automatizam din ce in ce mai mult :d

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire